University of Toronto Sidney Smith Hall

Client
University of Toronto

Architect
Ian MacDonald Architect Inc.

Project Completion 
May 2003

Description
The first phase of this project encompassed removing the roof slab on the existing one-story infill to accommodate the new two-story addition, as well as renovations to the existing first floor to provide new administration offices.

The second phase involved an existing canopied patio to provide additional student study space. This enclosure consisted of glass on three sides, extensive asbestos removal within occupied areas, and complete interior finishes to the newly enclosed area.

Infill - Addition/Renovation: 25,000 sf

Patio Enclosure: 10,000 sf

The additions were constructed while maintaining daily activities within occupied areas.